Onze passie: De Vogezen, sportief fietsen en culinair genieten!

In 2008 zijn wij, Daniël en Joanne, met onze dochters naar het dorpje Ban sur Meurthe in de Franse Vogezen verhuisd om een idyllisch gelegen uit graniet opgetrokken boerderij uit 1898 om te bouwen tot klein fietshotel en geschikt te maken voor de verhuur van vakantiehuizen. Bovendien wilden we onze gasten hier in de Vogezen culinair laten genieten van de heerlijke maaltijden van een professionele chef. Daniel, mede-eigenaar en chef van Libelloup, komt uit de horeca en heeft ruime ervaring in de hotel- en restaurantbranche opgedaan voor hij naar de Vogezen verhuisde. Ons fietshotel ligt op slechts 400 km van Maastricht en 600 km rij-afstand van Utrecht,  te midden van grote cols als La Schlucht, Le Calvaire en Le Bonhomme en op korte afstand van Gerardmer en La Bresse, de meest bekende toeristische trekpleisters in de Vogezen

Fietsen in de Vogezen

De Vogezen, een middelhoge bergketen in Noord-Oost Frankrijk, staat bekend om haar glooiende heuvels en bossen, steile cols, natuurmeren en schitterende uitzichten op o.a. de Route des Crêtes en leent zich uitstekend voor een uitdagende fietstocht.

Het landschap en de natuur van de Vogezen zijn adembenemend, veelzijdig en afwisselend en het regionaal natuurpark Ballons des Vosges beschikt over een rijke flora en fauna.

Ook kun je in de nabijgelegen Elzas leuke stadjes als Colmar, Ribeauvillé en Riquewihr bezoeken, wijn proeven, sfeervolle kerstmarkten bezoeken en de sfeer van de grote stad ervaren in Nancy, Freiburg, Basel en Strasbourg. 

Route des crêtes

De route des crêtes is een parel in de Vogezen waar jaarlijks talloze bezoekers uit binnen- en buitenland naar toe komen om te fietsen en wandelen. De vlakte grenst aan zowel de Vogezen als de Elzas en ligt tussen 900 en 1400 meter en komt langs bekende cols als Le Bonhomme, la Schlucht, le Hohneck en de Grand Ballon, de hoogste top van de Vogezen.

De grootste regionale wandelclub in de Vogezen, “Club Vosgien”, heeft hier meer dan 20.000 km aan wandelroutes uitgepeild, een prachtige ontdekkingstocht door het Vogezen massief! Ook de bekende GR5 (grande randonnée) volgt een groot deel van de Route des crêtes.

Fietsen in de Vogezen

Allebei zijn we enthousiaste ervaren fietsers en houden we van bergen beklimmen en daarmee kun je in de Vogezen goed uit de voeten! Inmiddels hebben we met ons fietshotel en onze fietsarrangementen hier in de Vogezen een voortreffelijke naam opgebouwd onder sportieve wielrenners en mountainbikers uit o.a. Nederland en België. De vele terugkerende gasten, de mooie reviews op o.a. Zoover en “Google mijn bedrijf” en de mond-tot-mondreclame zijn daar het levende bewijs van. Bovendien zijn de culinaire maaltijden van chef Daniël een extra reden voor veel fietsers om naar ons fietshotel af te reizen en te komen fietsen in de Vogezen.

Sportieve evenementen

Gerardmer is het toeristisch centrum van de Vogezen en jaarlijks vindt hier in het eerste weekend van september de bekende triathlon plaats, een evenement waar veel nationaliteiten aan de start verschijnen. Gerardmer is ook bekend als wintersportplaats. Je kunt hier terecht voor skiën, langlaufen en snowboarden en als extra is er avondskiën, de zog. “ski nocturne”. Naast Gerardmer zijn La Bresse en Lac Blanc (op de Calvaire) bekende skistations in de Vogezen.

In La Bresse vinden regelmatig wereldbekerwedstrijden plaats voor mountainbiken (VTT) omdat het parcours van de Vogezen met zijn talrijke bossen en bergen zich hier uitstekend voor leent.

Ook de Tour de France komt om de paar jaar op bezoek in de Vogezen. In 2019 deed het wielerpeloton op 10 en 11 juli opnieuw onze regio aan en ook in 2022 komt de Tour door de Vogezen.

En dan is er niet te vergeten die bekende cyclo “les 3 ballons” een heroïsche tocht van ruim 200 km met 4500 hoogtemeters. Deze (meest bekende) cyclo in de Vogezen kan zich meten met La Marmotte in de Alpen. Iets kleiner van opzet, maar zeker niet minder mooi, is de cyclo “les Ballons Vosgiens” die om het jaar vanuit Gerardmer vertrekt en die plaatsvindt rond het eerste weekend van september.

De nieuwste cyclo in de Vogezen (sinds 2017) de Grand Fondo Vosges, vertrekt vanuit la Bresse en vindt plaats in het 3e weekend van mei.

Vakantiehuizen Vogezen

Libelloup ligt op 20 minuten rij-afstand van Gerardmer, het toeristisch centrum van de Vogezen en op dezelfde afstand ligt La Bresse waar zich het grootste ski station van de Vogezen bevindt. Een prima uitvalsbasis voor een uitje met familie of vrienden!

Naast het aanbod van arrangementen "fietsen in de Vogezen" bieden we je ook graag een verblijf aan in een van onze luxe vakantiehuizen in de Vogezen. We beschikken over een 4 tot 6 persoons vakantiehuis en een 8 tot 12 persoons vakantiehuis en beide huizen zijn ook samen te huur voor groepen van 14 tot 18 personen. 

Culinair in de Vogezen

Daniel, mede-eigenaar van fietshotel Libelloup, is een professionele chef en heeft ruime ervaring in de hotel- en restaurantbranche. Geen wonder dus dat het culinair verwennen van onze gasten hier in de Vogezen een grote passie is naast het fietsen. Voor veel gasten zijn de gerechten die we serveren een reden om naar Libelloup in de Vogezen terug te komen. Begin 2018 hebben we een selectie van onze culinaire gerechten in een kookboekje gebundeld dat bij ons verkrijgbaar is.

 

Graag laten we je genieten van de Vogezen:
Welkom voor een verblijf bij Libelloup!

Daniel en Joanne

Zoover Reviews

Onze score op Zoover: 9.8

Marco en Martijn

Fantastisch!

Barry

Geweldige culinaire fietservaring

Rob Koot

Een plek om naar terug te gaan

Jacques van Malderen

Ik , wij, komen zeker terug , elk jaar opnieuw!

Google Reviews

Onze score op Google: 4.8

Arjen g.

Gastvrij geweldige keuken en alles is erop gericht om fietsers te plezieren. Een aanrader.

Jan V.

Top fietshotel. Prima ligging, super service, zeer lekker eten en fantastische gastvrije eigenaars !

Gerard v.

Zeer vriendelijk en goede organisatie

Arjan P.

Fantastisch verblijf gehad! Meer dan genoeg routes op verschillende niveaus. Goede fiets adviezen gekregen en genoten van de kookkunst van Daan! Was super.