Libelloup Culinair

Daniel, professionele chef en mede-eigenaar van fietshotel Libelloup, heeft ruime ervaring in de hotel- en restaurantbranche in Nederland opgedaan voor hij in 2008 naar de Vogezen verhuisde. Inmiddels zijn de culinaire gerechten die we serveren een extra  reden voor veel gasten om jaarlijks naar ons fietshotel in de Vogezen terug te keren.

Daniël werkt zoveel mogelijk met dagverse, lokale biologische producten waarmee hij pure en smakelijke gerechten maakt. We serveren een wisselend 3 gangen dagmenu.

De gerechten zijn internationaal georiënteerd maar ook kenmerkende Franse culinaire klassiekers als “boeuf bourguignon”, quiche Lorraine, moëlleux, tarte tatin en citroen meringue taart ontbreken niet op het menu.

Onze maaltijden worden geserveerd in de sfeervolle ambiance van ons restaurant met haar karakteristieke granieten vloer en tafels van steigerhout.

Graag laten we ons inspireren door de internationale culinaire trends zodat we blijven vernieuwen en elk jaar weer andere gerechten aan onze gasten kunnen serveren. Ook de presentatie van onze gerechten en bijv. het servies dat we gebruiken heeft onze volle aandacht.

Natuurlijk wordt rekening gehouden met wat fietsers nodig hebben bij hun sportieve inspanningen in de Vogezen. Na de rit wordt een heerlijke pasta geserveerd waarbij de eerste koolhydraten kunnen worden aangevuld. De pasta met pesto en gerookte kip en de pastasalade met tonijn zijn inmiddels erg geliefd bij onze fietsers!

Omdat steeds meer gasten die naar ons fietshotel komen een speciaal dieet en/of voedingspatroon volgen, zijn we inmiddels bekend met het bereiden van vegetarische, veganistische, glutenvrije, suikervrije en lactosevrije gerechten.

DUURZAAM ÉN LEKKER!

Omdat wij bij Libelloup graag een bijdrage aan een duurzame planeet willen leveren, serveren we regelmatig vegetarische en veganistische gerechten. Uit de enthousiaste reacties van onze gasten weten we inmiddels dat deze gerechten culinair zeker niet onderdoen voor de gerechten die met vlees of vis zijn bereid. 

Heb je speciale (di)eet wensen: laat het ons even van tevoren weten!

Wijnproeverij

De Elzas staat bekend om haar witte wijnen als Pinot Gris, Riesling en Gewürztraminer
Op verzoek organiseren we een wijnproeverij met een selectie van wijnen uit de Elzas begeleid door kleine amuses

Tarief: 32,50 p.p. (minimale deelname 10 personen)

Libelloup kookboekje

In de afgelopen jaren hebben gasten ons regelmatig gevraagd naar recepten van de gerechten die we hier in de Vogezen serveren. In 2018 hebben we ons eigen kookboekje uitgebracht: “Going dutch in France!” Het boekje is bij ons verkrijgbaar.

Hieronder vind je een van de recepten uit het kookboekje.

Recept

Spinazie-omeletrolletjes met gerookte zalm

Een sophisticated voorgerechtje, lekker met bruschetta of toast!

voor 1 rol/6 personen, voorbereidingstijd: 60 minuten, totale bereidingstijd: 4 uur

Benodigdheden

  • 300 gram (diepvries) spinazie
  • 275 gram roomkaas
  • 6 (gesplitste) eieren
  • 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel
  • 300 gram doperwten
  • 200 gram gerookte zalm
  • Klein bosje bieslook
  • Zout en peper
  • Ingevette bakplaat 25 x 30 cm
  • (met 2 cm hoge opstaande rand)

Bereiding

  1. Maal de spinazie fijn in een blender, daarna 75 gram roomkaas, eidooiers en bakmeel toevoegen en fijnmalen tot een geheel.
  2. Klop de eiwitten goed stijf (na anderhalve minuut een snufje zout toevoegen).
  3. Roer de eiwitten met een spatel door het spinaziemengsel.
  4. Uitstorten op de ingevette bakplaat, in een (voorverwarmde) oven op 180 graden in 12 minuten gaar bakken.
  5. Draai de bakplaat met omelet om op een vel uitgerold bakpapier en laat daarna afkoelen, leg de omelet na afkoeling in het midden van een 50 cm brede strook plastic folie.
  6. Meng het restant van de roomkaas (200 gram) met doperwten, gerookte zalm en de bieslook en breng op smaak met peper.
  7. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de omelet en maak er daarna een rol van met behulp van de plastic folie.
  8. Laat 3 uur in de koelkast opstijven en serveer daarna in plakjes.